PROBLEMI U RAJU

Ferrari zaustavlja proizvodnju, otpušta radnike?

24.12.2008 u 09:14

Bionic
Reading

Premda je Ferrari, unatoč financijskoj krizi, najavio najbolju godinu do sada, izvori bliski proizvođaču tvrde da 'propeti konjić' baš i nije u blistavoj poziciji

Neimenovani izvor potvrdio je za Inside Line da u Ferrariju 'nije sve baš najbolje' i da je 'zaustavljena proizvodnja 612 Scagliettija, dok je prodaja najpopularnijeg modela F430 žestoko nagrižena predstavljanjem Californije'.

U Ferrariju kažu da raspolažu višegodišnjim narudžbama za 599 GTB Fiorano, no izvor tvrdi da je talijanski proizvođač automobilske egzotike odgodio predstavljanje novih modela dok se situacija na tržištu ne stabilizira.


U međuvremenu, sestrinska kompanija Maserati najavila je za 2009. smanjivanje proizvodnje sa 10.000 na 6.000 automobila zbog drastičnog pada prodaje. Ni Maserati neće produžiti ugovor sa 112 svojih radnika zaposlenih do 31. prosinca ove godine, zbog čega je sindikat radnika najavio jednodnevni štrajk.

Mediji tvrde da bi Ferrari također mogao otpustiti do 300 radnika već u prvom kvartalu iduće godine, kako bi srezao troškove i prebrodio krizu.