IZAZOV CADILLAC CTS-V

GM izazvao medije na dvoboj

15.10.2009 u 13:41

Bionic
Reading

Kad su u pitanju žestoke limuzine, većini će vjerojatno na pamet pasti modeli iz Mercedesovog AMG-a, BMW-ovog M ili Audijevog odjela RS. No da i Amerikanci imaju konja za utrku, u to će nas pokušati uvjeriti GM-ov Bob Lutz

Maximum Bob, kako mediji često nazivaju GM-ovog direktora za globalni razvoj novih proizvoda, uvjeren je da se nijedna limuzina s četiri vrata ne može mjeriti s Cadillacovim CTS-V-om. Da stvari neće ostati samo na riječima, GM će nastojati dokazati na natjecanju koje će se održati koncem mjeseca.

Pravila su jednostavna - svaki medij koji želi izazvati CTS-V na dvoboj treba se prijaviti sa svojim konkurentom do 16. listopada na internetsku stranicu http://www.ctsvchallenge.com/. Sam dvoboj održat će se u Monticello Motor Clubu u New Yorku 29. listopada.

Zasad je poznato da će se CTS-V-u suprotstaviti dečki iz Jalopnika koji su prvotno planirali upogoniti Mercedesov C63 AMG, da bi se na kraju ipak odlučili za Jaguar XF-R.

Osnovno je pravilo da će u izazovu moći sudjelovati isključivo serijski automobili bez ikakvih tunerskih dorada. Kao što je sam Bob Lutz rekao – neka pobijedi najbolji automobil.