UNAPRIJEĐEN IZGLED I TEHNOLOGIJA

Redizajnirani Peugeot 207 stigao na domaće tržište

30.09.2009 u 15:12

Bionic
Reading

Na medijskoj prezentaciji u Zagrebu Peugeot je predstavio redizajnirani 207, koji uz vizualne preinake donosi i par tehničkih novotarija

Kompaktni francuski automobil odradio je tek diskretni redizajn u kojem mu je izmijenjen izgled prednje maske s većim usisnicima zraka i novim setom maglenki te kromiranom rešetkom hladnjaka, kao i stražnjeg kraja s novim svjetlosnim sklopovljem u LED tehnologiji.

Tu su i dva nova vanjska premaza (plavi i crveni) te tri seta aluminijskih naplataka u dimenzijama 15“, 16“ i 17“. Iznutra je automobil dobio materijale kvalitetnije na dodir te nove kontrole klimatizacijskog uređaja. Novitet je i sustav GSI (Gear Shift Indicator) koji strelicom na kontrolnoj ploči sugerira vozaču izmjenu u višu odnosno nižu brzinu u svrhu snižavanja potrošnje, kao i mogućnost daljinskog podizanja prozora dugim pritiskom na dugme za zaključavanje.

U segmentu malih gradskih automobila Peugeot je u 2008. zadržao lidersku poziciju sa 423.700 prodanih 207-ica, a ovim redizajnom Francuzi se nadaju nastaviti tu tradiciju.