Auto zona BEZ ABS-A, ESP-A

Kako se KTM X-Bow snalazi na snijegu?

  • Autor: I. Ć.
  • 22.12.2008 11:49:33
  • 22.12.2008 11:00:00

Ne sumnjamo da se KTM-ov perolaki roadster s 240 KS pod poklopcem dobro snalazi na trkaćoj stazi, no što je s prometnicama prekrivenim snijegom?

Nadobudni skandinavski novinar testni primjerak najuzbudljivijeg automobila iz Austrije u posljednjih nekoliko desetljeća dočekao je uz pogoršanje vremena. Umjesto da zbog snježne mećave odustane od testa, Johan Ahlberg se opremio zimskom opremom i odlučio vidjeti kako se automobil bez ABS-a, ESP-a i ostalih elektronskih kontrola snalazi na skliskoj podlozi.

Najveći problem u vožnji, zbog nedostatka vjetrobranskog stakla, predstavljala mu je preglednost, pa je kaciga bila nužna ne samo zbog hladnoće već soli i leda koji je prednji spliter odbacivao u smjeru vozačevih očiju.

Ahlberg je X-Bow, zbog arhitekture i smještanja motora straga, usporedio sa 911-icom te zaključio da automobil raspolaže 'ultrabrzim upravljačem s odličnom povratnom informacijom'. 'Upravljanje, izmjena brzina i kočenje su direktni, precizni i distinktivni, premda je teško reći koliko su kočnice snažne', kazao je Ahlberg. 

   • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: