Auto zona SVE ZA VEĆU PRODAJU

Porsche priprema model manji od Boxstera?

  • Autor: I. Ć.
  • 22.9.2009 15:38:34
  • 22.9.2009 14:53:01

Proizvođača sportskih automobila i SUV-ova iz Zuffenhausena nikada nije odlikovao visoki volumen prodaje vozila, no to bi se, otkako je prešao u ruke Volkswagena, moglo promijeniti

U intervjuu za Reuters novi Porscheov izvršni direktor Michael Macht nije krio nezadovoljstvo prošlogodišnjom skromnom Porscheovom prodajom od 75.200 automobila. Macht vjeruje da nije nerealno očekivati da Porsche u godinama koje slijede dosegne i dvostruko višu prodaju od 150.000 vozila.

Naravno, do tako visokog broja Porsche neće moći stići s aktualnom postavom od pet modela, od kojih posljednji, limuzina Panamera, također nije predviđen za prodaju u visokoj seriji. Kako bi dosegao željenu brojku, Porsche će morati razviti novi model, najvjerojatnije manji od Boxstera o kojem se ionako već duže vrijeme nagađa.

Macht je također priznao da Porsche radi na električnom automobilu koji ipak neće vidjeti serijsku proizvodnju prije nego performansama i ponašanjem na cesti ne dosegne vozne osobine aktualnih modela iz Zuffenhausena.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: