VEYRON S ČETIRI VRATA

Bugattijeva superlimuzina 16C Galibier pokazala lice

15.09.2009 u 09:58

Bionic
Reading

Svi oni koji su se nadali vidjeti Bugattijev novi koncept na salonu u Frankfurtu ostat će kratkih rukava. Nova superlimuzina bit će predstavljena u nevezanom ekskluzivnom medijskom događaju

Bugatti 16 C Galibier Concept predstavlja limuzinu koju, baš kako se spekuliralo, pokreće osmolitreni V16 iz Veyrona koji razvija između 800 i 1000 KS te ih prenosi na sva četiri kotača.

Karoserija automobila izrađena je od aluminija i ugljičnim vlaknima ojačanom plastikom, a među karakterističnije vizualne detalje svakako ulaze dvostruki izlazi sa po četiri ispušne cijevi sa svake strane, kao i vertikalno stop-svjetlo koje se spušta sredinom stražnjeg vjetrobranskog stakla.

Automobil koji se trebao zvati Bordoaux i Lydia ime je na kraju dobio prema klasičnom Bugattiju Type 57. Galibier se također naziva jedan od najzahtjevnijih dijelova Tour de Francea.

Zasad nije poznato hoće li se i kada Galibier naći u proizvodnji, no budući da Veyron uskoro završava s proizvodnjom, ne bi nas iznenadilo da ekskluzivna superlimuzina bude sljedeći korak u Bugattijevim planovima.