Auto zona VOLKSWAGEN U FRANKFURTU

Koncept L1 troši samo 1.2 litre goriva na 100 km

  • Autor: I. Ć.
  • 14.9.2009 13:53:00
  • 14.9.2009 12:44:04

Ovotjedni frankfurtski autosalon, kako stvari stoje, bit će podij za predstavljanje brojnih štedljivih tehnologija i ekoloških, ponajprije električnih pa onda i hibridnih automobila. Boje motora s unutarnjim sagorijevanjem će pak braniti Volkswagenov koncept L1

Volkswagen će nam u Frankfurtu predstaviti evoluciju koncepta koji je prvotno predstavljen 2002, a čije ime 1-Liter je označavalo prosječnu potrošnju koju ostvaruje na stotinu kilometara. Unatoč nesvakidašnje niskoj potrošnji, sam je koncept bio izuzetno skup za serijsku proizvodnju, no čini se da se Volkswagen ipak uspijeva približiti granici isplativosti.

Novi koncept koristi dvocilindrični dizelski motor sa 29 KS, uparen s automatiziranim sedmerobrzinskim DSG mjenjačem s dvostrukom spojkom. Automobil navodno teži svega 380 kilograma, dugačak je 1,25 metara, a smješta dvoje putnika. Niska masa postignuta je opsežnim korištenjem ugljičnih vlakana, plastike, pa čak i magnezija.

Potrošnja bi se u kombiniranom ciklusu trebala kretati oko 1.2 litre na stotinu kilometara. Više o konceptu saznat ćemo tijekom VW-ove medijske prezentacije.

vw

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: