STIŽE VEĆ IDUĆE GODINE

Marussia – prvi ruski hibridni superautomobil

18.12.2008 u 14:00

Bionic
Reading

Kao da mu voditeljska, glumačka i pjevačka karijera nisu dovoljno popunile dnevni raspored, Rus Nikolaj Fomenko postao je i prvak u FIA N-GT prvenstvu, a sada je našao vremena i da predstavi prvi ruski hibridni superautomobil - Marussia

Poduzetni Rus tvrdi da je na izradu automobila utrošio stečena znanja iz FIA-inog prvenstva, a premda Marussia nalikuje mnogim već viđenim konceptima, svejedno uspijeva izgledati originalno i svježe.

Marussiju će pokretati 3,5-litarski šesterocilindrični motor od 240 KS, najvjerojatnije iz Renaulta ili Nissana, a i brojni drugi dijelovi automobila bit će preuzeti od vodećih svjetskih automobilskih proizvođača. Ipak, čak 35 posto dijelova trebalo bi doći iz ruske proizvodnje.

Premda su tehnički detalji zasad iznimno šturi, Rusi nas uvjeravaju da će automobil sprintati do stotke za manje od pet sekundi.

Prvi automobil trebao bi biti isporučen već sljedeće godine, a između ostalog će biti opremljen sofisticiranom multimedijalnom opremom poput 10 Mbps internetske veze do brzine od 120 km/h, bluetooth povezivosti, GPS navigacije te 320 Gb diska za pohranu multimedijskih sadržaja.