I JURI 300 KM/H

Ovaj dizelaš prevaljuje 3.000 km s jednim rezervoarom

02.05.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Nećemo vam zamjeriti ako nikad niste čuli za Trident, britanskog proizvođača dizelskih sportskih automobila koji nam je netom predstavio sportaša koji graniči sa znanstvenom fantastikom

Trident Inceni je GT automobil s motorom smještenim sprijeda, pogonom straga i automatskom mjenjačkom kutijom u sredini.

Ne bi ovo bilo ništa čudno, da motor u pitanju nije GM-ov 6.6-litreni turbodizelaš koji zadatke inače obavlja pod poklopcem američkih radnih strojeva.

Britanci su ga spojili na šesterostupanjski automatik, te tvrde da pomoću 395 KS i čak 948 Nm okretnog momenta omogućava Inceniju da dosprinta do stotke za 3,7 sekundi, te pojuri 306 km/h. Kao da ovo nije dovoljno zapanjujuće, Trident tvrdi da s jednim rezervoarom njihov sportaš prevaljuje 2.000 milja, odnosno oko 3.200 km.

Ne znamo koliki je to rezervoar i misle li u Tridentu možda na neki koji dolazi u obliku prikolice, no tvrde kako su do 20-postotne uštede na potrošnji došli korištenjem inovativne tehnologije multiplikacije okretnog momenta.

Cijena? 116.000 eura, a Trident ga navodno planira isporučivati diljem svijeta.