Auto zona MAGNA OTPALA?

RHJ povećao ponudu za Opel i postao glavni kandidat

  • Autor: I. Ć.
  • 13.8.2009 14:41:50
  • 13.8.2009 13:55:41

Belgijska investicijska kuća RHJ za koju se donedavno smatralo da je tek jedna u nizu zainteresiranih strana za preuzimanje Opela, preko noći je postala glavni kandidat, barem tako tvrdi njihov izvršni direktor Leonhard Fischer

U razgovoru s novinarima njemačkih novina Handelsblatt Fischer je istaknuo da namjeravaju, ako preuzmu proizvođača iz Russelsheima, smanjiti potraživanja pomoći za Opel od njemačke vlade za čak 900 milijuna eura.

Istovremeno i GM-u više kao Opleov kupac odgovara RHJ jer bi na taj način riješili probleme oko vlasničkih prava koje imaju s kanadskim proizvođačem dijelova Magnom, a koji je u vlasništvu ruskog kapitala. Glasnogovornik GM-a istaknuo je da je dogovor s RHJ-om praktički postignut te da se iščekuje odgovor njemačke vlade. GM-u bi RHJ pogodovao jer bi imao mogućnost reotkupa Opelovih dionica kada se za to pruže uvjeti.

Njemačka vlada i Opelovi sindikati strahuju da bi RHJ-ovo preuzimanje značilo i otpuštanje radnika. Obje strane kao novog vlasnika žele vidjeti Magnu, budući da je kanadskoj kompaniji automobilska industrija primarni biznis, a ne tek investicijska prilika.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: