Auto zona OKLOPNA KRSTARICA

BMW zablindirao seriju sedam

  • Autor: I. Ć.
  • 10.8.2009 10:18:31
  • 10.8.2009 10:00:00

Nakon serije 5 i modela X5, BMW je svojoj gami blindiranih vozila dodao i novu seriju 7

Serija 7 Security zadovoljava norme VR7 i VR9 te je prva limuzina na svijetu koja se okitila certifikatom BRV 2009. To znači da je BMW-ova blindirana krstarica otporna na sve vrste projektila iz ručnog oružja te na manje eksplozivne naprave.

Najluksuzniji blindirani model iz Münchena zbog opsežne uporabe čelika i neprobojnih stakala značajno je dobio na težini, pa je radi bolje upravljivosti dorađen ovjes, a pod poklopcem se nude samo dva motora – 4.4-litreni V8 sa 408 KS (750 Li) koji automobilu nudi ubrzanje do stotke za 7,9 sekundi te šestolitreni V12 sa 552 KS (760 Li)  koji isto obećava za 6,2 sekunde.

Uz standardni set sigurnosnih stavki, poput pneumatika otpornih na metke i sustava interkoma da bi se s putnicima moglo komunicirati bez otvaranja vrata ili prozora, blindirana serija 7 opremljena je i pametnim ventilacijskim sustavom koji nadzire kakvoću zraka te reagira zatvaranjem prozora i dovoda svježeg zraka ako je riječ o napadu otrovnim plinom.

BMW planira blindiranu seriju 7 nuditi preko svojih ovlaštenih zastupstava, a povećanu potražnju očekuje u južnoameričkim i bliskoistočnim zemljama, kao i u Africi.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: