STIŽE VEĆ 2012.

BMW otkrio detalje o nadolazećoj seriji 3

07.08.2009 u 10:21

Bionic
Reading

Prve informacije o nadolazećoj novoj generaciji BMW-ove serije 3 pojavile su se na internetu i gotovo sve su vezane uz ekonomičnost

Nova serija 3, koja bi s nama trebala biti već za dvije godine, trebala bi biti prvi automobil u BMW-ovoj gami s linijom turbopunjenih benzinskih i dizelskih trocilindraša. Riječ je o 'prepolovljenim' izvedbama postojećih biturbo šesterocilindraša iz aktualne serije 3.

Ipak, dok aktualni modeli koriste veću i manju turbinu kako bi anulirali djelovanje famozne 'turbo rupe' te ostvarili bolju reakciju na gas i više momenta na niskim okretajima, novi trocilindraši trebali bi se okoristiti električnim motorom koji će pokretati turbopunjač.

Bavarci značajna sredstva izdvajaju i za unapređenje aerodinamike, a poseban fokus usmjeren je na aerodinamiku automobila u predjelu kotača koji su 'krivci' za najveći dio aerodinamičkog otpora. Nova serija 3 također bi trebala izgubiti na masi, dobiti hibridni pogon te manje rastrošne klimatizacijske uređaje i osmerobrzinski automatski mjenjač. Sve to do 2012. godine.