Auto zona SPORIJI OD MEGANEA R26.R

Ford Focus RS odradio Nurburgring za 8.26

  • Autor: I. Ć.
  • 6.8.2009 14:48:02
  • 6.8.2009 14:28:43

Čini se da više nema proizvođača automobila na svijetu koji nema potrebu svoj sportski model provesti Nurburgringom, snimiti videozapis te ga, nakon montaže, ustupiti javnosti. Posljednji u nizu je Ford sa svojim Focus RS-om

Za upravljačem najmoćnijeg Fordovog europskog automobila dosad našao se urednik njemačkog magazina Sport-Auto, Horst von Saurma-Jeltschn, koji je 22 kilometra zelenog pakla prevalio za 8 minuta i 26 sekundi.

To je gotovo pola minute brže od Focusa ST koji je, ruku na srce, primjetno slabiji i tehnički manje potkovan. Focus ST razvija 225 KS iz 2,5-litrenog turbopunjenog peterocilindraša, dok RS iz istog motora izvlači 300 KS, a na prednje ih kotače prenosi putem diferencijala s ograničenim proklizavanjem.

Ipak valja spomenuti da unatoč tome Focus RS gleda u leđa Renault Meganeu R26.R koji je nedavno postavio najbolje vrijeme na Nurburgringu za jedan automobil s prednjim pogonom – 8.17.

Kako je Focus RS izgledao na Nurburgringu, pogledajte u Fordovom videu koji donosimo u nastavku.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: