KRIZA JE GOTOVA

Evo kako nas je autosalon u Detroitu oduševio

14.01.2014 u 16:49

  • +18

Autosalon u Detroitu NAIAS 2014

Izvor: Društvene mreže / Autor: twitter

Bionic
Reading

Baš kako je prije svega par godina najveći sjevernoamerički sajam automobila pokazivao da financijskom krizom uzrokovana recesija drma temeljima automobilske industrije, tako bi ovogodišnje izdanje NAIAS-a i najvećim skepticima trebalo potvrditi - najgore je iza nas

Već su dani uoči otvaranja centra Cobo sugerirali da nam predstoji pravi festival za sva osjetila. Mnogi su proizvođači preuranjeno izgubili živce i izbacili karte iz rukava, no neki su uspjeli nametnuti medijima čvrst embargo pa se napetost preko minulog vikenda gotovo mogla nožem rezati.

A onda su se vratnice otvorile i krenuo je informacijski potop.

Svi segmenti i sve kategorije imaju barem po jednu ako ne i nekoliko zvijezda. Ne manjka ni naprednih tehnologija i koncepata, a potpisnika ovih redova najviše oduševljava evidentno europeiziranje američkih automobila. Izgleda da je bila potrebna kriza, skuplje gorivo i stroži ekološki propisi da bi Amerikanci počeli uviđati prednosti manjih štedljivijih automobila.

Mogućnosti su, stoga, neslućene i ako je NAIAS nekakav indikator onoga što možemo očekivati ove i nadolazećih godina, rekli bismo da je budućnost za krajnjeg potrošača - obećavajuća.

Pogledajte našu galeriju ponajvećih zvijezda ovogodišnjeg NAIAS-a i svakako ocijenite svoje favorite.