Auto zona LP550-2 VALENTINO BALBONI

Lamborghinijev testni vozač predstavlja svoj Gallardo

  • Autor: I. Ć.
  • 3.8.2009 10:23:02
  • 3.8.2009 9:58:41

Specijalne izvedbe superautomobila nerijetko nose kojekakva neobična imena, a kada je riječ o imenima osoba, najčešće je riječ o kakvom legendarnom trkaćem vozaču ili imenu vlasnika i njegove obitelji

Da u Lamborghiniju razmišljaju drugačije, dokazali su specijalnom izvedbom Lamborghini Gallarda LP550-2 koji je, prema njihovu glavnom testnom vozaču, imenovan Valentino Balboni.

Balboni je u Lamborghiniju već 40 godina te je uvriježeno mišljenje da ne postoji čovjek na planetu koji je nakupio više kilometara za upravljačem Lamborghinija od njega. Balboni je od 1973. Vozio sve prototipove Diabla, Gallarda i Murcielaga, a čini se da je iskreno dirnut što proizvođač iz Sant' Agate proizvodi specijalni model njemu u čast.

Gallardo LP550-2, kako mu ime govori, pogoni 550 KS snažan 5.2-litreni V10, koji snagu prenosi isključivo na stražnje kotače, do stotke sprinta za nešto manje od četiri sekunde, te juri sve do 320 km/h maksimalne brzine. Stražnja osovina opremljena je diferencijalom s ograničenim proklizavanjem, rekalibriranim sustavom stabilnosti, unaprijeđenenim ovjesom.

Lamborghini ih planira proizvesti u 250 primjeraka.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: