Auto zona NATRIJEV SILIKAT

Amerikanci u programu poticaja uništavaju motore tekućim staklom

  • Autor: I. Ć.
  • 28.7.2009 10:48:45
  • 28.7.2009 10:00:00

Američki program poticaja prodaje automobila, kako prenose tamošnji mediji, otpočeo je više nego uspješno s porastom interesa za nova vozila diljem zemlje. Ipak, strogi američki zakonodavci odlučili su učiti na tuđim greškama te spriječiti 'lov u mutnom'

Prema novom zakonskom prijedlogu, ovlašteni distributeri vozila obvezni su 'ubiti' motor automobila koji je ustupljen u svrhu ostvarivanja državnih poticaja za kupnju novog vozila. Naime, kako prenosi Bloomberg, Američka agencija za sigurnost u prometu NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) doznala je da je tijekom provođenja sličnog programa poticaja prodaje novih automobila u Njemačkoj veliki broj ustupljenih vozila koja su trebala biti uništena zapravo završio u preprodaji.

Kako bi se zaštitili od prevare, američki zakonodavci propisali su da motor ustupljenog vozila mora sedam minuta raditi na natrijev silikat, odnosno 'tekuće staklo', da bi ga se u potpunosti onemogućilo. Dileri koji se neće držati naputka bit će kažnjeni s 15.000 američkih dolara po vozilu.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: