U AUKCIJI JE SPAS

GM će svoj električni Volt prodavati preko eBaya

24.07.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Tek što je izašao iz zaštićenog bankrota, novi GM je objavio da planira prodaju svojeg nestrpljivo iščekivanog električnog vozila s produženom autonomijom, Volta, izvoditi preko popularnog aukcijskog servisa eBay

To ne bi bilo pretjerano čudno da GM istovremeno nije zatvarao na stotine dilera diljem SAD-a. Neobičnu ideju elaborirao je za Autocar Chevroletov brand menadžer Ed Peper. Prema njegovim riječima, aukcijska struktura eBaya omogućila bi GM-u da Volt prodaje uz premiju (zbog međusobnog nadmetanja i povišenja cijena zainteresiranih strana), a da istovremeno ne izgubi reputaciju zbog propusta ovlaštenih distributera.

Viša ostvarena cijena za automobil također bi omogućila GM-u da prije povrati velike investicije u Volt.

Chevrolet Volt pogoni električni motor sa 150 KS i 370 Nm okretnog momenta koji u kombinaciji sa 16 kWh litij-ionskom baterijom automobilu omogućava prevaljivanje 55 kilometara, nakon čega se aktivira benzinski motor koji svojim radom nastavlja puniti spomenutu bateriju.

Premda nije poznat točan datum početka prodaje Volta, očekuje se da bi se automobil na eBayu trebao pojaviti tokom 2010.