PROBLEMI NA OTOKU

Britanska vlada odugovlači s kreditima konzorciju Tata

23.07.2009 u 14:15

Bionic
Reading

Početkom ove godine britanska vlada rezervirala je 2,3 milijarde funti za potrebe kreditiranja izgradnje električnih vozila na Otoku. Indijska Tata koja u vlasništvu ima Jaguar i Land Rover aplicirala se za 10 milijuna funti vrijedan kredit u svrhu izgradnje svog električnog vozila Invicta. Kredit još uvijek nije odobren, a Tata prijeti odustajanjem od projekta

Indijci planiraju poslati peticiju ministru zaduženom za program, budući da im je nejasno zašto im kredit nije odobren, dok istovremeno britanski čelnici drže govore pred Nissanovim pogonima nastojeći privući Japance i njihov električni program na Otok.

Osim ovog 'manjeg', Tata čeka i na odobrenje 340 milijuna teškog kredita od Europske investicijske banke koji također mora 'amenovati' britanska vlada. Taj kredit bio je namijenjen za pomoć Jaguaru i Land Roveru. Čini se da su oba kredita zapela jer britanska vlada nije uvjerena da će Tata moći vratiti kredite.
 
Ukoliko se odluka o posudbi ne donese brzo, a odnosi ostanu zategnuti, to bi se lako moglo manifestirati kao dodatna otpuštanja radne snage u Jaguaru i Land Roveru, prenosi Guardian.