'UBIJEN' Z4 M

BMW razmišlja o dizelašima za modele M

23.07.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Ni nekoliko mjeseci od kad su lansirali prve SUV M modele s integralnim pogonom iz BMW-a stiže novi šok – u odjelu M razmišljaju o dizelskom pogonu

U razgovoru za Autocar, BMW-ov direktor razvoja u odjelu M Albert Biermann istaknuo je kako je 'za automobile poput X5 M-a i X6 M-a, okretni moment izuzetno bitna stavka te kako bi dizelski motori bili savršen izbor da nije njihova ne pretjerano sportskog karaktera'.

Ipak, Biermann je priznao da je BMW spreman reagirati ako se interes za Audijev konkurentski Q7 V12 TDI pokaže značajnim. Istovremeno, BMW-ov šef zauvijek je zapečatio mogućnost pojavljivanja izvedbe M roadstera Z4 rekavši kako tako težak automobil s četverolitrenim V8 može samo konkurirati kabrioletskoj izvedbi M3, dok je legendarni 3.2-litreni redni šestak nedostupan zbog ekološke nepodobnosti.

Dobra vijest je ipak ta da u odjelu M razmatraju izvedbu serije M 1, točnije stvaranje roadsterskog modela na bazi serije 1. Zasad je riječ tek o ideji, no Biermann tvrdi kako on nije jedini zainteresirani za ovaj projekt u BMW-u.