Auto zona BORDEAUX

Nova fotografija i detalji o Bugattijevoj 'limuzini'

  • Autor: I. Ć.
  • 17.7.2009 15:01:08
  • 17.7.2009 14:11:15

Bugatti je nedavno podigao dosta prašine pozivnicom za svoju proslavu stogodišnje obljetnice na kojoj se nalazila fotografija stražnjeg kraja, kako se činilo, nove limuzine

Autoexpress sada donosi dodatne informacije i novu, jasniju fotografiju dramatično dizajniranog stražnjeg kraja. Prvo što upada u oči jest to da superautomobil iz Bugattija, koji bi se trebao zvati Bordeaux, raspolaže s čak osam ispušnih cijevi što nam jasno sugerira da će se pod poklopcem naći osmolitreni W16 s četiri turbopunjača iz Veyrona koji razvija 1.001 Ks i 1.025 Nm okretnog momenta.

Budući da bi automobil trebao raspolagati smještajnim kapacitetima za četvero putnika, motor bi trebao biti smješten sprijeda, dok bi se snaga trebala prenositi, baš kao kod Veyrona – integralno na sva četiri kotača. Ipak, sprint do stoke trebao bi trajati nešto dulje – tri sekunde, a maksimalna brzina trebala bi biti manja od 406 km/h, no status najbrže 'limuzine' na svijetu Bordouxu ne bi trebao biti ugrožen.

Premijera novog automobila, za koji u Autoexpressu tvrde da neće biti limuzinske, već 'shooting brake' karoserijske linije, očekuje se u Frankfurtu.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: