Auto zona WEST BANK DRIFT

Speed Sisters, Palestinke koje driftaju!

Speed Sisters Izvor: Ostale fotografije Speed Sisters , Autor:SocDoc Studios
  • Autor: J. Nj.
  • 10.6.2013 17:03:13
  • 10.6.2013 16:00:00

Početkom sljedeće godine trebao bi izaći dugo najavljivani film o palestinskim sportskim vozačicama Speed Sisters. Ovih dana izašao je službeni trailer koji morate vidjeti iz više razloga

Mislite li da je kod nas teško, da vladaju nepotizam, mito i korupcija ili da se diskriminiraju prava pojedinih društvenih podskupina, zamislite kako je na Zapadnoj obali rijeke Jordan, tj. u Palestini? Ne tvrdimo da bi nam zbog toga trebalo biti lakše, ali ove žene pokazuju da prava ljubav ne poznaje spolne, rasne, vjerske ni bilo kakve druge barijere.

Naime, Noor, Mona, Maysoon, Betty i Marah doslovno riskiraju živote na dnevnoj bazi ne bi li se bavile sportom koji vole. S jedne strane prijete im rakete s izraelske strane jer su Palestinke, s druge domaće ekstremističke struje jer su žene.

Ipak, one su postale prvi ženski drift crew u arapskom svijetu! Predvodi ih svestrana Noor Davoud, inače rođena u Teksasu, ali i predstavnica Palestine na Olimpijskim igrama u dva sporta – plivanju i nogometu. Ona i kolegice umjesto burki nose kacige, a umjesto da kuhaju po kućama, razvaljuju muške kolege za volanom. Sam film, tvrdi SocDoc Studios, bavit će se njihovim životima, a ne turbulentnom političkom situacijom u kojoj se nalazi Palestina. Za početak pogledajte trailer!

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: