Auto zona PO UZORU NA BMW

Ford priprema kupe izvedbu SUV-a Kuge

  • Autor: I. Ć.
  • 19.6.2009 14:04:03
  • 19.6.2009 13:17:05

Kad je BMW lansirao X6 vjerovali smo da se drugi proizvođači neće povesti za bavarskim primjerom križanja SUV-a i kupea. Bili smo u krivu, tvrde u Autoexpressu

Prema navodima britanskog automobilskog lista, Ford je sličnom tretmanu odlučio podvrgnuti svoj novi kompaktni SUV – Kugu. Automobil koji bismo navodno trebali dočekati 2011, ako je suditi prema Autoexpressovim skicama, osim para vrata odlikovat će izuzetno dinamičan i agresivan dizajn zasnovan na onom konceptnog Iosisa X.

Pod poklopcem Fordovog crossovera trebali bi se naći novi 1,6-litreni turbo benzinac sa 150 KS i 180 KS, kao i dizelska izvedba 1.6 TDCi sa 130 KS te 2.0 sa 170 i 200 KS.

Za prijenos bi trebala biti zadužena nova mjenjačka kutija Power-shift s dvije spojke i šest stupnjeva prijenosa, dok će automobil standardno dolaziti sa šesterobrzinskim ručnim mjenjačem.

Prijenos snage na podlogu vršit će se, ovisno o modelu, na prednje, odnosno integralno na sve kotače. Obzirom da je Kuga građena na prilagođenoj Focusovoj platformi, Britanci očekuju ponajbolju voznu dinamiku u klasi.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: