VI PITATE, MI ODGOVARAMO

Pomozite, moja troma KIA jako dimi i troši

23.04.2013 u 18:03

Bionic
Reading

Posjedujem Kiu Sportage 2.0 CRDi 4x4 iz 2006. Auto jako dimi crnim dimom i troši puno goriva. Ne može održavati veću brzinu. Pri konstantnih 3.000 okretaja izgubi snagu i ne može više prijeći oko 2.400 okretaja te je vrlo trom. Također, vrlo teško kreće s mjesta, treba mu dosta okretaja i pritom jako dimi. Išao sam na dijagnostiku u KIA servis u Ljubljani i Rijeci. U Ljubljani su rekli kako je do EGR ventila i katalizatora. U Rijeci tvrde kako je problem u senzoru na filteru zraka. Stavio sam novi EGR, drugi (rabljeni) katalizator i lambda sondu, novi senzor zraka, novo ulje, filtere, a problem se i dalje javlja te ništa nije bolje. Imate li kakav savjet? U Ljubljani su također testirali injektore koji su ispravni te je mijenjana i stavljena nova turbina na vozilu.

Poštovani,
 
trebalo bi provjeriti crijeva turbine ili intercooler. Puknuće crijeva ili intercooler mogu uzrokovati da vozilo dimi ili nema snage.

Ako i sami imate problema s automobilom, šaljite nam upite na e-mail autozona@t-com.hr. Na vaša pitanja odgovara voditelj servisnog odjela TRCZ-a Mario Brezak.