Auto zona MERCEDES ESF 2009

Koncept sa zračnim jastucima kao kočnicama?

  • Autor: I. Ć.
  • 10.6.2009 13:17:33
  • 10.6.2009 11:43:58

Idućeg tjedana Mercedes će nam pokazati koncept ESF 2009 koji donosi sve sigurnosne dosege za koje je njemački proizvođač trenutno sposoban

Zasnovan na S-klasi, ESF 2009 donosi dosad neviđene tehnologije poput zračnih jastuka koji služe kao kočnice te metalnih cijevi koje se mogu napuhati.

Zračni jastuci na kočnicama funkcioniraju u sprezi s Mercedesovim PRE-SAFE sustavom te se aktiviraju samo u situaciji kada je sudar neizbježan. Za aktivaciju im je potrebno 0,6 sekundi, a istovremeno služe kao dodatak 'zoni gužvanja', kao i sustav koji onemogućava prednjem kraju automobila da 'zaroni' prilikom naglog kočenja.

Tu su i zračni jastuci koji se spuštaju iz krova kako bi zaštitili glave putnika od sudaranja, no i zračni jastuci u sigurnosnim pojasevima koji umanjuju traumu pri naglom zaustavljanju tijela. U dosad neviđene inovacije spadaju i metalne cijevi na napuhavanje inertnim plinom ugrađene u vrata koje služe kako bi bolje apsorbirale silu pri bočnom udaru.

S-klasa je oduvijek bila predvodnik u predstavljanju novih automobilskih tehnologija, pa tako možemo očekivati da neki elementi sa ESF 2009 koncepta u dogledno vrijeme završe na komercijalnim Mercedesovim automobilima.

mercedes

mercedes

mercedes
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: