Auto zona PROBLEM ZA GM

Kineska vlada neće odobriti preuzimanje Hummera?

  • Autor: I. Ć.
  • 8.6.2009 11:23:50
  • 8.6.2009 11:09:56

Premda se prodaja Hummera kineskoj kompaniji Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery Co. činila kao gotova stvar, Bloomberg prenosi da tome nije ni približno tako

Kineski list u državnom vlasništvu, naime, donosi vijest prema kojoj kineska vlada neće odobriti preuzimanje Hummera. Navodno Kinezi već duže vrijeme nastoje svesti broj proizvođača automobila u svojoj zemlji na što manji broj kao i zadržati one koji se bave proizvodnjom vozila s niskom potrošnjom i emisijom ispušnih plinova.

Budući da su Hummerovi glomazni SUV-ovi sve samo ne štedljivi i ekološki osviješteni, ovakav rasplet situacije nimalo nas ne iznenađuje.

Prema riječima Tima Paynea, Tengzhongovog glasnogovornika, s GM-om je tek potpisan memorandum o razumijevanju, a oni namjeravaju nastaviti suradnju s američkim proizvođačem i kineskom vladom kako bi se postigao dogovor.

Zasad su stoga sve karte otvorene, a nama zvuči kao da Kinezi odužuju kupnju kako bi što više smanjili cijenu preuzimanja. GM-u koji je na stečajnom sudu, naime, vrijeme ne igra na ruku.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: