Auto zona PIMP MY RIDE

Tjuniranim Mustangom i Challengerom u novačenje vojnika

  • Autor: I. Ć.
  • 4.6.2009 13:33:42
  • 4.6.2009 12:11:35

Čini se da ni novačenje vojnika za američku vojsku nije što je nekoć bilo. U svrhu promocije, američke zračne snage uposlile su tjunersku kuću Galpin Auto Sports, poznatiju kao službeni tuner popularnog MTV-jeva showa 'Pimp My Ride'. Rezultat je… pa, očekivan, rekli bismo

Galpin Auto Sports odlučio se za modificiranje Ford Mustanga i Dodge Cahllengera. Mustang, koji u GAS-u nazivaju X1, još izvana i izgleda kao konvencionalni automobil, što se za Dodgea – 'Vapora', koji izgleda kao da je ispao iz filma 'Mad Max', baš i ne može reći.

X1 raspolaže vratima koja se otvaraju vertikalno te aerodinamičnim kitom s blatobranima proširenima za čak 15 centimetara sa svake strane straga, kako bi prihvatili masivne gume. Unutrašnjost je priča za sebe, oblikovana poput kokpita borbenog zrakoplova s aeronautičkim instrumentima, središnje smještenim sjedalom i joystickom umjesto mjenjača. X1 pokreće 4.6-litreni Fordov V8, sa sustavom ubrizgavanja Nitra koji razvija 500 KS.

Vaporov stealth karoserijski paket djeluje, pak, doista dijabolično, s elementima od ugljičnih vlakana i crnim premazom koji upija signale radara te ispušnim sustavom koji, prema potrebi, može biti potpuno nečujan. Kao i X1, i Vapour u unutrašnjosti raspolaže aeronautičkim kontrolnim uređajima na tri displeja, no i s dva upravljača (?), GPS sustavom navođenja, kao i noćnim i termalnim kamerama.

Kako oba modela izgledaju u praksi, možete pogledati u video isječcima koje donosimo u nastavku.

cc

cc

cc


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: