Auto zona AUTA K'O SALATE

Uvoznicima automobila u SAD-u ponestaje skladišnog prostora

  • Autor: I. Ć.
  • 9.12.2008 10:04:30
  • 9.12.2008 9:45:33

Premda o problemima američkih automobilskih giganata pjevaju već i ptice na grani, s velikim nevoljama suočavaju se i europski i dalekoistočni proizvođači s one strane Velike bare

Drastičan pad prodaje automobila diljem svijeta, a posebice u SAD-u, dosad se ponajbolje mogao iščitati kroz najave zaustavljanja proizvodnje. Ipak, postojeći problem većine proizvođača jest – kamo s već proizvedenim automobilima?!

 

Naime, nakon što su neprodanim modelima zatrpali skladišna parkirališta luke u Long Beachu, tradicionalno uspješni Mercedes i Toyota okrenuli su se traženju 20-ak dodatnih hektara slobodnih parkirališnih prostora. Istovremeno, Nissanovi dogovori za skladištenje u luci Long Beach su propali i japanski proizvođač morat će se okrenuti drugim rješenjima.

 

Ništa bolje nije ni u San Diegu gdje Volkswagen, Honda i Mitsubishi, uz konstantno pomanjkanje slobodnog prostora, odlažu svoje neprodane zalihe.

 

Kako stvari stoje, Amerikanci bi uskoro mogli dočekati nevjerojatna sniženja brojnih modela, ne samo onih domaćih proizvođača.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: