Auto zona ŠOK I NEVJERICA

Je li električni Tesla Model S brži od BMW-a M5?

  • Autor: I. Ć.
  • 10.10.2012 13:15:19
  • 10.10.2012 10:35:34

Teslin Model S mogao bi napraviti pravu revoluciju na području električnih automobila, budući da je riječ o prvom serijskom automobilu koji nudi smještaj za petero putnika uz autonomiju koja vas neće ostaviti da prazne baterije čekate vučnu službu

Model S, naime, s jednim punjenjem prevali 350 kilometara, što u današnje vrijeme kada konvencionalni automobili odvaljujuju i više od 1.000 km s jednim rezervoarom i nije neka sreća. Međutim, i ovaj je rezultat daleko bolji od 150-ak km autonomije, na koliko svoje automobile deklariraju ostali proizvođači.

No ovo nije jedini kamen spoticanja kada su električni automobili u pitanju. Za novac koji je potrebno izdvojiti za ovakva vozila kupci očekuju i performanse, a upravo je ovo teren na kojem Teslina limuzina blista.

Američki proizvođač tvrdi kako najsnažnija izvedba sa 415 KS i 600 Nm do stotke sprinta za 4,4 sekunde, a usporedbe radi, BMW-ova najžešća sportska limuzina, M5, sa 560 KS i 677 Nm isto čini za 4,2 sekunde.

Koji automobil je onda brži u pravocrtnoj utrci na 402 metra? Pogledajte, saznajte i recite nam koji biste od ova dva primjerka radije vidjeli u vlastitoj garaži.

Anketa
Koji biste automobil odabrali?
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: