KAD BI GA JOŠ I PROIZVELI

Peugeotov bakreni superautomobil je zvijezda pariškog salona

01.10.2012 u 15:19

Bionic
Reading

Iz pariškog salona u pariški salon Peugeot nam predstavlja superautomobilske koncepte koji plijene izgledom i deklariranim performansama. Ni ove godine Francuzi nisu podbacili

Onyx je još jedna u nizu superautomobilskih studija koje najvjerojatnije nikad neće ugledati svjetlost serijske proizvodnje, što ih ne čini ništa manje impresivnima.

1.100 kilograma teški kupe izgrađen je od kombinacije ugljičnih vlakana i sirovog bakra koji je izložen prirodnim elementima te bi, kažu u Peugeotu, s vremenom trebao mijenjati boju.

Automobil je na hibridni pogon sazdan oko 3,7-litrenog V8 sa 600 KS dopunjenog litij ionskom baterijom i elektromotorom koji razvija 80 KS. Za izmjenu brzina, pak, zadužen je šsterostupanjski sekvencijalni mjenjač. Francuzi ne navode podatke o performansama, no ne sumnjamo da bi s ovakvom motorizacijom Onyx letio.

Podjednako bez daha ostavlja i interijer koji izgleda kao da je u cijelosti od jednog materijala. Automobil detaljnije proučite u našoj fotogaleriji te nam odgovorite biste li ga rado vidjeli na cesti.