ZA PLAVU BOJU 50.000 EURA!

Porscheu na internet procurila brošura 918 Spydera

20.09.2012 u 10:44

Bionic
Reading

Kako li je samo divno biti bogat. Porsche nas svojim najsnažnijim modelom dosad draži već mjesecima, a zahvaljujući brošuri koja je procurila na internet, sada raspolažemo i detaljima koje dosad nismo znali

Tako će krajnje kupce specijalni premazi 'tekuće metalno-plava' i 'tekuće metalno-siva' koštati predinfarktnih 50.000 eura, na ionako paprenu cijenu od 645.000 eura koliko treba izdvojiti za samo vozilo. Jesmo li spomenuli da je to cijena bez poreza i ostalih davanja?

U brošuri se također može vidjeti u kojim drugim premazima će se najnapredniji hibrid na svijetu nuditi, a imamo i prvi pogled na interijer koji djeluje futurističkije nego ikad s kompletno digitalnim središnjim grebenom i više prekidača na upravljaču od Ferrari 458 Italije!

Porsche će kupcima nuditi i spartanski paket koji automobil lišava klimatizacijskog i audio uređaja, kao i kvaka i pretinaca u vratima zbog čega je ukupna masa vozila niža za 34 kilograma.

Hibridni sklop V8-ice i para elektromotora razvija 800 KS, ubrzava automobil s mjesta do 100 km/h za 3,2 sekunde te do maksimalne brzine od 320 km/h uz prosječnu potrošnju u kombiniranom ciklusu od znanstveno-fantastičnih tri litre goriva na stotinu kilometara.

Koliko je automobil uistinu brz, možda najbolje pokazuje podatak koji je Porsche danas službeno objavio putem svojih stranica na Facebooku. 918 Spyder na Nurburgring Nordschleifeu postavio je vrijeme od 7,14 minuta, što ga čini jednim od najbržih superautomobila trenutačno u ponudi.

Kompletnu brošuru tehnološki najsofisticiranijeg automobila na svijetu bolje možete proučiti u fotogaleriji koju donosimo u nastavku.