tportal.hr

Zagreb
+13
Osijek
+11
Pula
+12
Rijeka
-
Zadar
+9
Split
+10
Dubrovnik
+10

KAMO IDE OVAJ SVIJET

Porsche izbacio još snažniji dizelski Cayenne S

Davno su prošla vremena kad su proizvođači sportskih automobila poput Porschea u širokom luku zaobilazili dizelske motore, no ruku na srce, tada im nije padalo na pamet ni proizvoditi SUV-ove

Datum objave:
13.9.2012 13:30

Zadnja izmjena:
13.9.2012 15:50

Vezane teme

Danas, kada BMW na dizelaše lijepi oznaku 'M', i u Porscheu su shvatili da je odnio vrag šalu, pa će nam na nadolazećem salonu u Parizu pokazati svoj najsnažniji dizelski model do sad - Cayenne S.

Pomoću 4,2-litrenog biturbo punjenog V8 sa 382 KS i 850 Nm okretnog momenta, ova mrcina sprinta do stotke za 5,7 sekundi te juri 252 km/h, dok u kombiniranom ciklusu, prema Porscheovim podacima, troši 8,2 litre goriva na stotinu kilometara.

To u teoriji znači da je novim Cayenneom moguće prevaliti do 1.200 kilometra s punim rezervoarom.

Baš kao i benzinski Cayenne S, i dizelski model će dobiti identične kozmetičke preinake u odnosu na slabiji model, a u prodaju kreće početkom iduće godine po cijeni od 77.684 eura bez poreza i ostalih davanja.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Zdravo proljeće
modakomoda

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr