S MOTOROM 1.0!

Nemate za Aston Martin? Tu je novi Ford Mondeo

07.09.2012 u 13:35

Bionic
Reading

Ako vam je kod spomenutog Aston Martina najbitniji dizajn, tada se doista imate čemu radovati

Da će novi Mondeo nalikovati britanskoj egzotici, znali smo već prilikom lansiranja Fusiona u SAD-u, no u Fordu su nas odlučili dodatno iznenaditi. I to ugodno!

Naime, uz limuzinu Ford će istovremeno lansirati liftback varijantu automobila s petero vrata, kao i karavansku izvedbu. Samo prema fotografijama, teško je zaključiti koja izgleda bolje, a sad znamo i kako bi Aston Martin izgledao kao karavan.

Šalu na stranu, u Fordu su iznenađujuće tajnoviti po pitanju tehničkih detalja pa ne znamo hoće li se europska varijanta automobila od američke razlikovati samo dizajnom. Ono što nam je poznato jest da će Mondeo biti uvjerljivo najveća limuzina u ponudi s najmanjim motorom.

Automobil će biti lansiran s novim jednolitrenim turbopunjenim benzinskim trocilindrašem Ecoboost koji razvija 125 KS i 178 Nm te bi trebao uistinu trošiti gorivo na kapaljku.

Novost je i to da će Mondeo po prvi put biti lansiran s dizelskim motorom i integralnim pogonom na sva četiri kotača, kao i u hibridnoj izvedbi u kojoj je dvolitreni benzinac uparen s elektromotorom snage 35 kW.

Amerikanci su ponosni i na tehnologiju LED prednjih svjetala te adaptaciju multimedijalnog sustava SYNC i MyFord Touch s 8-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir, koji će se prvi put naći u Fordovom modelu s ove strane Atlantika.

Više o Fordovom najprestižnijem modelu, cijenu i datum početka prodaje znat ćemo nakon njegove službene premijere na nadolazećem autosalonu u Parizu koncem mjeseca.