Auto zona PA, SKORO

Citroen DS3 odsad i kao kabriolet

  • Autor: I. Ć.
  • 3.9.2012 9:24:20
  • 3.9.2012 8:37:25

Visokim ljetnim temperaturama možda se i bliži kraj, no to Citroen neće spriječiti u tome da lansira kabriolet na autosalonu u Parizu koncem mjeseca

Doduše, DS3 nije čistokrvni kabriolet na kakve smo navikli, već targa, kojoj B-nosači kao i stražnji prozori ostaju u nepomičnom stanju. Pokretan je tek platneni krov koji se spušta na predio iznad prtljažnika.

Prednost takve konstrukcije jest jača torzijska krutost i ono čime se Francuzi rado hvale - potpuna iskoristivost stražnje klupe. DS3 također raspolaže prtljažnikom od 245 litara.

Mehanizmu je potrebno 16 sekundi za potpuno otvaranje i zatvaranje krova, i to do brzine od 120 km/h, a u Citroenu tvrde da je zvučna izolacija unutrašnjosti sa sklopljenim krovom usporediva s onom standardnog DS3.

Meki krov bit će dostupan u tri boje, a unutrašnjost u njih čak šest. Paleta motora ostaje nepromijenjena u odnosu na trovratni model, kao i dimenzije, a premda cijena automobila zasad nije definirana, početak prodaje najavljen je za prvi kvartal iduće godine.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: