VIKEND NA JARUNU

Sve je spremno za prvi Hrvatski auto festival

30.08.2012 u 13:02

Bionic
Reading

Zagreb je predugo bio bez pravog automobilskog spektakla, smatraju organizatori Hrvatskog auto festivala, pa će im jedan takav upriličiti nadolazećeg vikenda na jarunskom Otoku hrvatske mladeži

Organizatori su odabrali 1. i 2. rujna, posljednji vikend prije početka školske godine, kao idealan termin tijekom kojeg će dežurne službe moći upozoriti vozače i mališane na opasnosti u prometu, posebice jer je ulaz najmlađima, u pratnji roditelja, besplatan.

Izložba automobila bit će upriličena na površini od 350.000 kvadratnih metara, a organizatori napominju da će i to biti premalo kako bi pokazali sve ono što su planirali - od klasičnih Ferrarija do novih hrvatskih premijera.

Neke automobile, poput Maserati Gran Cabrija, najavljenih za festival, nećemo moći vidjeti jer su prodani uoči otvorenja, no domaći zastupnik ipak se potrudio da bi kao zamjenu ustupio Gran Turismo S.

Hrvatskih premijera novih automobila neće manjkati pa će publika na HAF-u prvi put imati prilike vidjeti novi Chevrolet Malibu, Renault Megane R.S. Red Bull Racing RB7 i Fiat Pandu kombi.

Ipak, nesumnjivo će najveće zvijezde festivala biti hrvatski proizvodi - električni superautomobil Rimac Concept_One i Dok-Ingov električni kabriolet.

Nadamo se da će Hrvatski auto festival uistinu biti dostojna zamjena ZG Auto Showu te da se neće zaustaviti samo na debitantskom upriličenju.