PREKO 300 KM BEZ PUNJENJA

Električni automobili napokon postaju upotrebljivi

28.08.2012 u 10:16

Bionic
Reading

Električni automobili su naša budućnost, tako nam kažu, međutim spora je to budućnost zbog više razloga, a prvi od njih jest autonomija dostupnih modela

Naime, s jednim punjenjem bit ćete sretni ako prevalite više od 150 kilometara, zimi još i manje, a samo punjenje baterije traje više od osam sati. Pridodajte tome činjenicu da električni automobili koštaju kao suho zlato i saznat ćete zašto ih baš i ne viđate na cesti.

Pioniri visokoserijske komercijalizacije električnih automobila, Tesla Motors, mogli bi to promijeniti novim Modelom S. Amerikanci odnedavno surađuju s Toyotom, a njihov posljednji model mogao bi se pokazati pravim zgoditkom.

Automobil je odnedavno krenuo u prodaju, a američki Motor Trend uspio se dočepati najprestižnijeg primjerka, Modela S, te ga temeljito testirati. Rezultat je sprint do stotke za 3,9 sekundi, četvrt milje za 12,5 sekundi te 330 km autonomije pri brzini od 104 km/h s ugašenim klimatizacijskim uređajem.

Sve to zvuči i više nego impresivno za limuzinu koja smješta četvero putnika, pa je prava šteta što se Europljani neće tako skoro dočepati najiskoristivijeg električnog automobila na tržištu.

Model S u akciji možete pogledati u nastavku.