PREMIJERA U FRANKFURTU

Opel pokazao novu Astru, prodaja kreće na jesen

13.05.2009 u 09:44

Bionic
Reading

Nakon mjeseci iščekivanja Opel nam je i službeno predstavio prve fotografije nove Astre, koja će svjetsku premijeru imati na salonu automobila u Frankfurtu ove jeseni, a u prodaji bi se trebala naći do kraja godine

Za razliku od nekih konkurenata u klasi koji iz generacije u generaciju tek evoluiraju u dizajnu, nova Astra nimalo ne nalikuje svojoj prethodnici. Kako je rekao Vauxhallov direktor marketinga Andy Gilson: 'Samo je ime ostalo isto.' U Opelu spominju i novu platformu Delta koju Astra dijeli sa Chevrolet Cruzeom, a zbog koje bi trebala biti primjetno sportskije orijentirana od svoje prethodnice.

Pod poklopcem će se naći četiri benzinca i tri dizelaša. Ljubitelji benzina moći će birati između atmosferskog 1.4 sa 100 KS, turbopunjenog sa 120 ili 140 KS te 1.6 Turbo sa 180 KS. Fanovi dizela na izbor će imati 1.3, 1.7 i 2.0 u rasponu od 95 do 160 KS.

Na tržištu će se isprva pojaviti hatchback varijanta s petorim vratima, dok bi je u stopu trebala pratiti GTC trovratna izvedba. U Opelu najavljuju i karavansku izvedbu do kraja 2010, a potom i kabrioletsku inačicu.