VIŠE KS OD KG

BMW HP4 je oštrica na dva kotača

01.08.2012 u 14:33

Bionic
Reading

BMW nije prvi proizvođač koji je izradio motocikl s više konjskih snaga nego kilograma, no svaki put kad nabasamo na ovakvo čudo moderne tehnologije prođu nas srsi

Ne treba biti doktor medicine kako biste znali da nešto što se vozi na dva kotača, razvija 193 KS i teži 169 kg može biti opasno. BMW-ov projektil HP4 ipak, pomalo paradoksalno, spada među sigurnije, no i najlakše motocikle u svojoj klasi.

Aktivna elektronska kontrola ovjesa, elektronska kontrola starta koja modificira isporuku okretnog momenta stražnjem kotaču za što sigurnije kretanje s mjesta, elektronska kontrola trakcije koja se može modificirati u vožnji te trkaće kalibrirani ABS podesiv u četiri režima brinu se za to da čak i u najopasnijim situacijama ostanete na sjedalu. Tu je i pomoć pri prebacivanju brzina za što glađu i ugodniju vožnju.

Oni kojima sve ovo zvuči 'premekano' mogu odabrati trkaći paket, a tu je i touring opcija sa svom potrebnom opremom za one koji vole putovati u paru.

BMW još uvijek nije otkrio cijenu svojeg supersportskog motocikla, no poučeni dosadašnjim saznanjem sumnjamo da će HP4 biti pristupačan.

Bolje ga možete proučiti u našoj fotogaleriji.