tportal.hr

Zagreb
+15
Osijek
+15
Pula
+15
Rijeka
+19
Zadar
+15
Split
+18
Dubrovnik
+15

SELI SE PROIZVODNJA

Mercedes ne može proizvesti dovoljno A-klasa

Tko bi rekao da će jednog dana i A-klasa biti automobil kojeg će se tražiti primjerak više

Datum objave:
26.7.2012 11:02

Zadnja izmjena:
26.7.2012 12:53

Nakon što su tvrdoglavi Nijemci odustali od kompaktne monovolumenske arhitekture i novu A-klasu oblikovali kao najobičniji hatchback potražnja za najmanjim Mercedesom nikad nije bila veća.

Mercedes je već zaprimio 40.000 narudžbi za automobil, a nove svakodnevno pristižu, pa postojeći pogoni zaduženi za proizvodnju A-klase u Njemačkoj i Mađarskoj jednostavno ne mogu zadovoljiti potražnju.

Nijemci su stoga odlučili uposliti Valmet Automotiveove pogone u finskoj Uusikaupunki, gdje se proizvode Fisker Karma i Marussia B2. Prema nacrtu ugovora, Valmet bi od 2013. do 2016. trebao proizvesti 100.000 primjeraka A-klase.

S obzirom na to da Daimler 2014. planira napad A-klasom na sjevernoameričko tržište, ovakav potez čini se logičnim, posebice ukoliko cijene naftnih derivata dotad ostanu jednako visoke.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Zdravo proljeće
modakomoda

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr