Auto zona SPAS U POSLJEDNJI TREN

Ecclestone spašava posrnuli Nurburgring

  • Autor: I. Ć.
  • 24.7.2012 15:14:44
  • 24.7.2012 14:31:50

Financijska situacija na jednoj od najboljih trkaćih staza na svijetu već dulje vrijeme nije blistava, a žele li Nijemci zadržati glavu iznad vode, potrebno im je namaknuti 13 milijuna eura za servisiranje obveza do kraja godine

Nurburgring je zapravo već i službeno bankrotirao, no slamku spasa ponudio mu je prvi čovjek Formule 1, Bernie Ecclestone, koji se obvezao učiniti sve što je u njegovoj moći da kultna staza ostane dio kalendara u natjecanju Formule 1.

Ecclestone nije otkrio što točno planira učiniti, no priznao je da je spreman odreći se naknade za održavanje najvećeg oktanskog ludila na 'Ringu, što bi organizatorima moglo uštedjeti 20-ak milijuna eura. Također je istaknuo da je spreman snositi sve troškove, no i ubrati sve plodove ukoliko uspije spasiti Nurburgring.

Kako sada stvari stoje, Zeleni pakao bi mogao u cijelosti ili djelomično biti prodan kako bi se namirili vjerovnici, a sudeći prema napisima stranih medija, Ecclestoneov pojas za spašavanje možda je došao prekasno kako bi legendarnu stazu izvukao iz ralja likvidacije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: