IZMEĐU FABIJE I OCTAVIJE

Pogledajte novu Škodu Rapid iz svih kutova i u pokretu

16.07.2012 u 11:47

Bionic
Reading

Škoda je dosad bila škrta po pitanju fotografija i informacija o svojem novom modelu. Dva mjeseca prije nego što nam automobil službeno pokažu na autosalonu u Parizu, Česi su odlučili izbaciti gotovo sve karte iz rukava

Kažemo 'gotovo sve' jer nam cijena automobila još uvijek nije poznata. Ipak, s obzirom na to da će se automobil graditi na produženoj platformi Volkswagen Pola te smjestiti između Fabije i Octavije u Škodinoj ponudi, može se očekivati da će biti vrlo popularan.

Dobrom prijemu među ciljanom publikom trebao bi pridonijeti markantan dizajn i praktičnost, pa tako prtljažnik koji se otvara poput hatchbacka može progutati prtljage koliko i mnogo veća BMW-ova serija 5 - čak 550 litara!

Impresivan je to podatak kad se u obzir uzme da mala Škoda mjeri 4,48 m u dužinu, 1,71 m u širinu i 1,46 m u visinu.

Kad krene u prodaju koncem godine, kupci će Rapid moći odabrati s jednim od šest motora. Osnovu čini 1,2-litreni MPI trocilindrični benzinac sa 74 KS, a tu su još dva 1,2 litrena TSI turbobenzinca sa 86 i 105 KS te 1,4-litreni turbobenzinac sa 122 KS.

Dva dizelaša u ponudi koriste direktno ubrizgavanje i turbopunjače, a iz 1,6-litrenog obujma istiskuju 90 i 105 KS. Standardno će se Rapid isporučivati s ručnim mjenjačima s pet, odnosno šest stupnjeva prijenosa, a uz nadoplatu će na najsnažnijim modelima biti dostupan i sedmerostupansjki automatik DSG s dvije spojke.