ŽESTOKI MALIŠAN

Seat u Barceloni predstavio Ibizu Bocanegru

08.05.2009 u 09:43

Bionic
Reading

Automobilski salon u Barceloni otvorio je svoja vrata pripadnicima sedme sile, a prvo iznenađenje pripremio je Seat koji nam je pokazao Ibizu Bocanegru

Ovaj je automobil u konceptnom izdanju predstavljen prošle godine u Ženevi, a interes je bio toliki da su ga u Seatu odlučili proizvoditi. Bocanegra u direktnom priijevodu znači 'crna usta', čemu odgovara izgled prednjeg kraja španjolskog kompakta.

Crni branik s crnom rešetkom hladnjaka i zatamnjenim svjetlosnim sklopovljem doista djeluje impozantno, a pohvalno je što je Seat isti žestoki štih zadržao duž čitave karoserije pa i unutrašnjosti. Straga tako u oči upada veliki centralni izlaz ispušnog sustava, dok se automobil kotrlja na 17 colnim petokrakim aluminijskim felgama.

Iznutra su kožom presvučena sportska sjedala prošivena crvenim koncem, a tu su i aluminijske papučice te sportski upravljač ravnog dna.

Bocanegru pogoni 1.4 litreni četverocilindrični TSI benzinac s dva punjača, koji razvija 150 ili 180 KS. Snaga se na prednje kotače prenosi putem automatiziranog DSG mjenjača s dvostrukom spojkom, a vozač ima opciju manualne izmjene brzina putem polugica smještenih iza upravljača. Tu je i elektronski diferencijal s ograničenim proklizavanjem XDS za uvjerljiviji prijenos snage na podlogu.

Seat ne navodi performanse u medijskom izvješću, tek da motor nudi izvanrednu ekonomičnost.