tportal.hr

Zagreb
+12
Osijek
+11
Pula
+12
Rijeka
+14
Zadar
+12
Split
+15
Dubrovnik
+12

CLS SHOOTING BRAKE

Upoznajte Mercedesov novi karavan koji to nije

Dvije godine nakon što nam je pokazao konceptnu verziju automobila, Mercedes je skinuo plahtu i sa serijske izvedbe koja će se zvati CLS Shooting Brake

Datum objave:
2.7.2012 8:54

Zadnja izmjena:
2.7.2012 9:38

Vezane teme

Zlobnici bi već na prvi pogled mogli primijetiti da je zapravo riječ o karavanu s kupeoliko povijenom krovnom linijom te da je novi automobil Shooting Brake u istoj mjeri u kojoj je CLS - kupe.

Nijemcima ipak valja priznati da je, za razliku od spomenutog standardnog CLS-a na čijoj je osnovi nastao, Shooting Brake niži za 3 mm. Još uvijek je riječ o masivnom automobilu, koji je dugačak 4.956 mm, širok 1.881 mm i visok 1.413 mm, a s prtljažnim obujmom od 590 litara bez problema iza sebe ostavlja konkurenciju u obliku BMW-a serije 5 GT (560 litara) i Jaguara XF Sportbreak (550 litara).

S preklopljenom stražnjom klupom priča je malo drugačija, pa Mercedesovih 1.550 litara konkurencija 'šije' sa stotinu i više litara.

CLS Shooting Brake će standardno dolaziti sa zračnim ovjesom, a kupci će moći birati između dva dizelaša i dva benzinca uparena s automatskim sedmerostupanjskim mjenjačem.

Slabiji dizelaš razvija 204 KS iz 2,1-litrenog obujma, dok snažniji iz trolitrenog V6 istiskuje 265 KS. 3,5-litreni V6 benzinac deklariran je na 306 KS, a 4,7-litreni V8 na 408 KS. U planu je i najsnažnija izvedba AMG, a valja napomenuti da su najsnažniji benzinac i dizelaš opremljeni integralnim pogonom 4MATIC.

Cijena zasad nije poznata, no ne sumnjamo da će ovo biti najskuplji karavan, pardon Shooting Brake, u Mercedesovoj ponudi.

Automobil bolje možete proučiti u našoj fotogaleriji.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Zdravo proljeće
modakomoda

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr