tportal.hr

Zagreb
+19
Osijek
+19
Pula
+21
Rijeka
+22
Zadar
+17
Split
+19
Dubrovnik
+21

VI PITATE, MI ODGOVARAMO

Je li krivi odabir ulja oštetio moju turbinu?

Posjedujem Suzuki Grand Vitaru 1.9 DDIS  sa 129 KS i prijeđenih 79.000 km. Prije par dana iz motora se počeo čuti zvuk nalik sireni nakon 1.500 o/min. U servisu u Rijeci su mi rekli da se radi o turbini. Nakon skidanja utvrđeno je da je na istoj otišla osovina te da će je reparirati. Je li moguće da do takvog kvara dođe na tako maloj kilometraži, a auto je vožen uglavnom na kratkim relacijama 3-10 km na malim brojevima okretaja, te jako rijetko, možda jedanput godišnje po autocesti na većim brzinama. Kad je došlo do kvara u motoru se nalazilo ulje Castrol EDGE 5W40

Datum objave:
28.6.2012 13:49

Zadnja izmjena:
28.6.2012 16:03

Za vaše vozilo preporučeno je ulje Ultra AG 5W30. Korištenje ulja koje nije propisano tvornički može dovesti do oštećenja turbine.

Ako i sami imate problema s automobilom, šaljite nam upite na e-mail autozona@t-com.hr. Na vaša pitanja odgovara voditelj servisnog odjela TRCZ-a Mario Brezak.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Zdravo proljeće
modakomoda

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr