MERCEDES POTVRDIO

A-klasa AMG razvijat će 330 KS iz 2.0 litre

13.06.2012 u 11:05

Bionic
Reading

Najsnažnija A-klasa mogla bi biti predstavljena već ove jeseni u Parizu, a britanski Autocar piše kako su im u Mercedesu priznali što bi nas ondje moglo dočekati

A45 AMG, kako bi se model službeno trebao zvati, pokretat će dorađena verzija dvolitrene turbopunjene jedinice koja u modelu A250 razvija 210 KS. Pod poklopcem najsnažnije A-klase ovaj motor razvijat će 335 KS i više od 400 Nm okretnog momenta.

Sedmerobrzinska automatizirana mjenjačka kutija s dvije spojke brinut će se za glatki prijenos snage na sva četiri kotača putem višelamelne spojke Haldex, a naglasak će navodno biti stavljen na isporuku većeg omjera okretnog momenta stražnjim kotačima.

U Mercedesu ne spominju diferencijal s ograničenim proklizavanjem, no zato će tu biti krući sportski ovjes, rekalibrirani ESP podesiv u tri faze osjetljivosti, snažnije kočnice, elektromehanički servo i aerodinamički paket opreme.

Nijemci performanse ne spominju, no sa 330 KS na raspolaganju prvi AMG-ov model s poprečno postavljenim blokom motora trebao bi biti na tragu konkurenciji poput Audiju RS3 koji razvija 335 KS iz 2,5-litrenog peterocilindraša i BMW-u M135i koji iz trolitrenog rednog šestaka izvlači 315 KS.