Auto zona DRAMA U AUTOMOBILU

Ugljični monoksid je tihi ubojica

  • Autor: I. Ć.
  • 24.5.2012 14:12:30
  • 24.5.2012 10:49:45

S obzirom na broj incidenata koje smo vidjeli u posljednje vrijeme, možda vam se čini da trovanje ugljičnim monoksidom spada među vozačke opasnosti nižeg ranga, međutim u pitanju je podmukli, tihi ubojica

To je umalo na teži način nedavno naučio finski trkač. Zbog kvara na njegovoj Toyoti MR2 otrovni plin je počeo curiti u unutrašnjost kabine za vrijeme održavanja track daya na stazi Ahvenisto, nedaleko od Hameenlinna.

Već nakon nekoliko trenutaka Finac počinje gubiti kontrolu nad vozilom, a budući da je staza bila prepuna automobilskih entuzijasta, prava je sreća u nesreći da nitko drugi nije stradao. Vozač ubrzo ostaje bez svijesti, a povratak u život može zahvaliti isključivo intervenciji osiguranja.

Nakon što je 11 minuta proveo u zatrovanom interijeru udio ugljičnog monoksida u krvi popeo mu se na 67 posto, na granici između života i smrti. Finac sve detaljno objašnjava u videoisječku koji možete pogledati u nastavku, a jedan od savjeta koji se nameću jest da uvijek u automobilu imate slobodan dotok svježeg zraka izvana - kroz prozor ili ventilaciju.

Pogledajte.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: