tportal.hr

Zagreb
+5
Osijek
+7
Pula
+5
Rijeka
-
Zadar
+6
Split
+13
Dubrovnik
+10

NEĆE BITI V6

Idući BMW M3 ipak s rednim šesterocilindrašem

Ljubitelji bavarske marke mogu odahnuti. Novinarska nagađanja oko navodne V6-ice koja se trebala naći pod poklopcem iduće generacije modela M3 pokazala su se neutemeljenima

Datum objave:
23.5.2012 11:26

Zadnja izmjena:
23.5.2012 14:27

Potvrdio je to za F30Post.com prvi sjevernoamerički BMW-ov čovjek Ludwig Willisch.

Nijemac je priznao da su u Münchenu dugo razmišljali o upotrebi motora V6, okljaštrenoj verziji četverolitrene jedinice V8 S65 iz aktualnog M5 s parom cilindara manje, no tu su ideju naposljetku odbacili.

Willisch nije želio ulaziti u detalje, no sigurno je da će manji motor morati koristiti turbopunjače, možda čak i njih tri, kako bi performansama dosegao V8 iz aktualne generacije. U svakom slučaju, snaga bavarske superlimuzine trebala bi se kretati oko 450 KS.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Zdravo proljeće
modakomoda

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr