tportal.hr

Zagreb
+11
Osijek
+10
Pula
+15
Rijeka
+16
Zadar
+13
Split
+15
Dubrovnik
+14

MALO NAS JE FRKA

Mercedes bi bežično ažurirao softver vašeg automobila

Današnji luksuzni automobili raspolažu s više linija koda od borbenih zrakoplova pa ne čudi što proizvođači češće nego rjeđe od korisnika traže da ažuriraju softver svojih vozila

Datum objave:
11.4.2012 13:50

Zadnja izmjena:
11.4.2012 14:19

Nerijetko se taj proces obavlja prilikom redovnih servisa, no ima i situacija kada se od korisnika traži da spajanjem USB ključa sam odradi dosadnu zadaću. Da bi olakšali taj proces svojim korisnicima, u Mercedesu su potiho predstavili tehnologiju mbrace2 koja, između ostalog, omogućuje bežično ažuriranje softvera neovisno o tome gdje se nalazite.

Zvuči dobro? Ovisi kad ste zadnji put ažurirali neki uređaj. Potpisnik ovih redova jasno se sjeća nekoliko situacija u kojima su se uređaji prestali ponašati onako kako se od njih očekivalo nakon što je na njih instaliran preporučeni softver. Zapravo, ne sjeća se da je ikad ažuriranje prošlo bezbolno.

No jedno je imati glavobolju zbog pametnog telefona koji je najedanput postao neposlušan, nego zbog automobila koji se pri 130 km/h na autocesti počeo ponašati slično.

Premda smo uvjereni da će pedantni Nijemci temeljito odrađivati ovaj posao, nesumnjivo je katkad bolje hvaliti more, a držati se kraja. Jesmo li spomenuli da se sve bežične tehnologije mogu hakirati? Sad jesmo.

Više o tehnologiji mbrace2 i kako vam može promijeniti život, možete saznati klikom na link ovdje.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Zdravo proljeće
modakomoda

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr