Auto zona PROIZVOĐAČI NA UDARU

Prodaja novih automobila u Britaniji se prepolovila

  • Autor: I. Ć.
  • 24.4.2009 11:17:26
  • 24.4.2009 10:50:59

Proizvodnja novih automobila u Velikoj Britaniji strmoglavila se u travnju za više od pedeset posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, prenosi BBC News

Pad od 51,3 posto u travnju niži je od rekordnog 59-postotnog pada u veljači, no većina proizvođača na otoku ipak se odlučuje za smanjivanje ili potpuno zaustavljanje proizvodnje. Honda je tako zatvorila svoje pogone u Swindonu na čak četiri mjeseca, dok je, primjerice, Toyota smanjila nadnice svojim radnicima za deset posto.

Kako bi potpomogla teško pogođene proizvođače, britanska vlada odlučila je pokrenuti program poticaja kupnje novih automobila za vlasnike vozila starijih od deset godina. Britanska vlada i proizvođači subvencionirati će kupnju novih automobila sa 2.000 funti (16.700 kuna).

Sličan model, s odličnim rezultatom, već provodi njemačka vlada koja je na ovaj način uspjela značajno umanjiti pad prodaje novih automobila u proteklom razdoblju. Istovremeno, kvartalni pad prodaje novih automobila u Velikoj Britaniji iznosio je čak 56,6 posto.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: