tportal.hr

Zagreb
+7
Osijek
+6
Pula
+2
Rijeka
-
Zadar
+9
Split
+11
Dubrovnik
+9

NISU JEDINI

VW pomoć ECB-a ponudio kao jeftine kredite

Novac koji je Europska centralna banka ponudila financijskim institucijama kao pomoć u rješavanju problema s likvidnosti planuo je u treptaju oka, a kako piše New York Times, prednost jeftinih kredita nisu iskoristile samo banke

Datum objave:
26.3.2012 10:35

Zadnja izmjena:
26.3.2012 11:19

Od 529,5 milijardi eura. koliko je ustupljeno institucijama, čak su dvije milijarde završile na Volkswagenovom računu. Njemački proizvođač planira kredit ECB-a s ultraniskom kamatom od svega 1 posto ponuditi kupcima svojih automobila te, osim na vozilima, zaraditi i na kreditnoj liniji.

Volkswagenovi financijski servisi nudit će automobilske kredite uz kamatu od 3 do 4 posto, a praktički besplatan novac ECB-a, koji je posuđen debelo ispod razine inflacije, uz iste su uvjete već uzeli Mercedes Bank, PSA Financing i drugi.

Europski proizvođači pripremaju se za drugi pad prodaje u posljednje tri godine. U razdoblju od siječnja do veljače ove godine čak je 8,3 posto manje registriranih automobila u EU nego lani.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Zdravo proljeće
modakomoda

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr