27 MILIJUNA KUNA

Ferrari za Erica Claptona izradio unikatni model

23.03.2012 u 10:41

Bionic
Reading

Novac ne može kupiti ljubav, pjevao je britanski gitarist i kantautor Eric Clapton, no zato očito može kupiti jedinstven primjerak talijanske egzotike

Clapton je poznat po svojoj zaljubljenosti u proizvode tvrtke iz Maranella, a o specijalnom modelu koji je zatražio od Ferrarija priča se još otkad su Talijani na frankfurtskom autosalonu 2009. predstavili 458 Italiju.

Šuškalo se tada da je Clapton od Ferrarija tražio ugradnju motora V12 te još pokoju preinaku, a konačan proizvod imamo u obliku unikatnog modela SP12 EPC koji je sinoć izložen u Londonu.

Britanski glazbenik u konačnici je dobio automobil koji izgledom u mnogočemu nalikuje legendarnom Ferrariju 512 Boxer, no prema prvim informacijama - iza leđa vozača i dalje se nalazi dobri stari V8.

Jesu li Talijani, osim vizualnih, podvrgli 458-icu kakvim tehničkim preinakama, ostaje za vidjeti, no status vlasnika unikatnog Ferrarija Claptona je koštao čak tri milijuna funti, što je dovoljno za kupovinu čak 17 'običnih' 458 Italija na Otoku.